יובל בן 4 חודשים בודק את איכות העור של האמריקן קומפורט
יובל בן 4 חודשים
איזו לידה תעדיפי?
לידה עם אפידורל
לידה טבעית
ניתוח קיסרי
לידת בית
תוצאות

סימני לידה וצירים

סימני לידה וצירים

קודם כל, כדאי להירגע. מדוע? כל התופעות הללו, של ירידת מים בלי צירים- צירים בלי ירידת מים-צירים מדומים או לא ועוד ועוד מלחיצות- בייחוד בפעם הראשונה. אין לך רופא צמוד ואת מלאת שאלות, פחדים וציפיות, וצריכה לקבל החלטה מהר- מה עושים? לבית חולים? 


 
צירים מדומים/צירי ברקסטון היקס
 

 


הצירים המדומים אמנם כואבים, ועשויים להימשך בין מספר דקות לחצי שעה, אך כשמם כן הם- מדומים. הם לא דוחפים את עובר מטה. לא כל הנשים יחוו אותם, ומי שתחוש בהם יכולה לעשות זאת החל מהשליש השני. כיצד תבדילי בינם לבין צירים אמיתיים המובילים ללידה?
 

  • צירים מדומים אינם סדירים  -  צירים אמיתיים כן.
  • צירים מדומים אינם הולכים ונהיים תכופים יותר  - צירים אמיתיים כן.
  • צירים מדומים עשויים להיחלש בשינויי תנוחות, ישיבה,עמידה,שכיבה - צירים אמיתיים לעולם לא יחלשו בשינויי תנוחה (הם עשויים לכאוב פחות אך לא להיחלש).
     

צירי לידה

 

  •  סדירים- צירים אמיתיים הולכים ונהיים סדירים, אך אין צורך להמתין שיגיעו בדיוק כל X דקות.אם הטווח ביניהם גדול, כגון אחרי 15 דקות, אחרי 25 דקות וכו', כנראה שעוד לא הגיע הזמן...אבל אם הם מגיעים כל 3-8 דקות, זה עדיין בטווח הסדירות- אין סיבה להמתין לסדירות גבוהה יותר.
  • תכופים- הטווח בין ציר לציר אמור להצטמצם עם הזמן- כל 20 דקות לדוגמא, כל 17 דקות, כל 14 דקות וכן הלאה.
  • חוזק ועצמה- אם הצירים מתחזקים בעצמתם ונהיים כואבים יותר, זהו גם סימן ללידה מתקרבת.
  • אורך ציר- אורך ציר אמור להיות בין 30-60 שניות.
  • מיקום הציר: הצירים מתחילים להיות מורגשים בדרך כלל בגב ועוברים בהדרגה לבטן. ככל שהם עוברים לאזור הבטן הלידה מתקרבת. (להבדיל מצירים מדומים שמורגשים בבטן התחתונה ישר בהתחלה). 
     

 

לסיכום: אם זוהי לידתך הראשונה, והצירים מתנהגים בצורה שתוארה, אכן הגיע הזמן ללדת. אבל: מומלץ מאוד להתקשר לחדר המיון יולדות (הכיני טלפונים מבעוד מועד) ולתאר להם את מצבך. סביר להניח שאם היו לך צירים סדירים אך הם רק החלו, יגידו לך להמתין שילכו ויהיו תכופים יותר, לדוגמא. אם את דואגת שמא את מנדנדת להם- אל תחששי, זה לטובתך ולטובת העומס שלהם שתגיעי למיון כשאת עומדת ללדת ולא שעות קודם לכן.
 



ירידת מים:
 


קודם כל, קצת עובדות: מרבית הלידות מתחילות בצירים, ותוך כדי הצירים מגיעה ירידת המים, ולא להיפך.
מרבית ירידות המים הן הדרגתיות, בטפטוף, ולא כל המים יורדים בבת אחת כמו בסרטים.
המים הם בצבע שקוף צהבהב.
מים בצבע עכור, מעט חום או ירקרק הם מים מקוניאליים, על שמה של צואת העובר הראשונה-מקוניום. הכוונה שהעובר עשה את צואתו הראשונה בעודו ברחם, בניגוד ללאחר הלידה, כבמרבית המקרים. ישנם מקרים בהם מים מקוניאלים מצביעים על מצוקה עוברית כשלהי (אך ממש לא בהכרח, אפשר כי היה לחץ על עצב מסויים בחבל הטבור והשערות נוספות), ולכן יש לפנות באופן מיידי לבית החולים.
 
כיצד מבדילים בין ירידת מים לבריחת שתן? שתן את יכולה לעצור באמצעות כיווץ שרירים, מי שפיר לא. בנוסף, למי השפיר יש ריח המזכיר את ריח זרע (משום שהוא מכיל פרוסטגלנדינים שתפקידם לרכך את צוואר הרחם).
 
במידה והמים בצבע תקין, וטרם התפתחו אצלך צירים, ההוראה הרפואית היא לגשת תוך שעה לבית החולים. שם יאפשרו לך 24 שעות (ישנם בתי חולים בעלי גמישות רבה יותר שמאפשרים עד 48 שעות) להיות מאושפזת ולהמתין להתפתחות צירים לפני שיתנו לך זירוז. 
 
יחד עם זאת: יש לזכור שב80% מהפעמים בהם מופיעה ירידת מים ללא צירים, יתפתחו תוך 24 שעות צירים. כשאת מאושפזת במצב של ירידת מים ללא צירים את מסתובבת במחלקה עם הכנה לאינפוזיה (פתיחת וריד), בחדר עם נשים נוספות, לא בתנאי נוחות הבית שלך. כשאת בלחץ הורמוני סטרס כמו קורטיזול ואדרנלין משתחררים לדמך, ופעולתם מעכבת ואף נוגדת את הרוגע שאת צריכה על מנת שגופך יפריש את ההורמונים האחראיים להתפתחות צירים. 
מצד אחד לא רצוי לקחת סיכון על דעת עצמך ולהישאר בבית במצב זה ללא השגחה, ומצד שני חבל להגיע לבית החולים מוקדם ולהגביר את הסיכוי שיתנו לך זירוז (על השלכות הזירוז קראי בכתבה ייעודית על כל הדרכים לההשראת/זירוזי לידה). לכן במידה ויש לך רופא פרטי שאת בקשר איתו לאחר שביצעת אצלו מספר בדיקות, או שיש רופא אחר שמטפל בך ויכול להיות זמין לך, היוועצי בו טלפונית, לא פעם רופאים ממליצים להישאר מספר שעות נוסף בבית ולנסות לגרום ללידה באמצעים אחרים (קראי על כך בכתבה ייעודית על כל הדרכים לההשראת/זירוזי לידה).

 


 
דימום:
 


דימום עשוי להופיע לאחר בדיקה גניקולוגית או לאחר השתחררות הפקק הרירי (בהמשך). דימומים אלה נורמליים ואינם מהווים סכנה להריון- מאפייניהם הם מספר טיפות דם בודדות שאינן מתגברות או נמשכות זמן רב.
בכל מקרה אחר של דימום יש לפנות לבית החולים
. אפשר שהכל בסדר, אך הזמן עלול להיות קריטי במידה של סיבוכים כגון היפרדות שילייה חלילה.

   


הפקק הרירי:
 


הפקק הרירי נמצא בפתח צוואר הרחם, ובין שעות ועד שבוע לפני הלידה הוא עשוי להשתחרר. השתחררותו מלווה במספר טיפות דם בודדות מהולות בריר. במידה והדם אינו אדום וכמותו אינו מתגברת, אין צורך לגשת למיון. 
אם אינך בטוחה כמובן שיש באפשרותך להיוועץ ברופא- גם גניקולוג או אחות של קופת חולים באופן טלפוני.

  


מעקב על תנועות עובר:


תנועות מעטות או חוסר תנועה-יש לפנות לבית החולים.
  



סימנים אחרים שמצריכים פנייה לבית החולים:

כאבי בטן חזקים מאוד, כאבי ראש חזקים, ראייה מטושטשת או ראית הבזקי אור- עלולים להצביע על היפרדות שילייה או רעלת הריון.















כל הדרכים להתמודד עם כאבי צירים ולידה, כל היתרונות והחסרונות של כל שיטה - מכשיר טנס, גז צחוק, מים, טשטוש,אפידורל,דיקור,עיסוי,רפלקסולוגיה,גז צחוק ועוד בכתבה
  • דרכים להקלת צירים, כאבי לידה...
  • כשמנסים לתאר לאישה שלא ילדה או לגבר מהם כאבי צירים וכאבי לידה, הקושי גדול. הכאב לא דומה לשום דבר אחר, וגם התיאורים הפלסטיים המפחידים שחלק משתמשים בהם לא  באמת מסייעים להבין. יחד עם זאת,...
  • למידע נוסף
רוצה להגדיל את הסיכויים שתינוקך יהיה בריא בעשרות אחוזים? לוקמיה, מוות עריסה,צליאק, דלקות אוזניים,השמנה,סרטן השד ועוד- כמה צריך להניק ועד מתי?
  • מדוע ועד מתי להניק?...
  • אמהות רבות נאבקות על מנת להניק. חוסר הידיעה כמה התינוק ינק, התלות באם, הקשיים בשאיבה וביציאה לעבודה, כל אלה ועוד מלווים את האם הטרייה. אבל, להנקה יש חשיבות עצומה לבריאות התינוק (וגם יתרונות ...
  • למידע נוסף


Copyright © 2011 RedX LTD.